Tjäna pengar online

9 sätt att generera en passiv men effektiv inkomst!

Passiv inkomst. Visst låter det bra? Gratis pengar utan att behöva göra något? Perfekt!

De goda nyheterna är att det inte bara är en myt. Det är faktiskt möjligt att generara inkomstkällor som inte kräver så mycket underhåll. Men det är klart att man aldrig kan bli helt passiv, det finns ju alltid nåt du kan göra och måste göra för att se till att igen annan tar tillfället i akt och utmanövrerar dig.

Denna post är INTE reklam och alla som har fått en länk från posten har inte betalat för den, Jag kör ingen reklam på denna sajt

Med det sagt, om du är villig att ta i lite så finns det ingen anledning att inte sätta igång! Här följer 9 sätt att generera en (relativt) passiv inkomst.

1. Skapa en App

Om du har en bra app ide och säljer den till App store så skulle det I princip räcka med att några tusen människor ladder hem appen för att du ska kunna tjäna relativt bra. Här kan du se hur mycket andra har tjänat på sin appidé

Nu är det dessutom enklare än någonsin att starta en app så varför inte?

hur skapar du en app
Att skapa en app och generera pengar på iden är inte så svårt som man tror.

2. Börja med sk Dropshipping

Om man vill starta en e-butik men vill slippa allt jobb med inventerier och allt som hör därtill, kan det vara en bra ide att att starta en såkallad Dropshipping.

Med dropshipping menas att man helt enkelt bygger en storfront (Via produkter på tex en hemsida) och skapar bra kontakter med tillverkaren av den vara man vill jobba med. När sedan en kund beställer en vara så skickar du en faktura till tilverkaren som sedan leverar varan direkt till din kund. Du tjänar en slant på dropshipping genom att lägga till någon procent på priset som visas till kunden. Här kan du lära dig mer om Dropshipping

3. Konsultuppdrag

Den här punkten är ju knappast passiv men en riktigt bra inkomstkälla. Om du har en kunskap eller en talang, kanske från ditt vanliga dagjobb så har du möjligheten att konsultera andra utanför dina vanliga arbetstider.

Det är något du kan och jobbar med dagligen men som konsult kan du vara flexibel med både tiden och arvodet. Här kan du läsa om din lön som konsult.

4. Börja blogga

Att börja blogga kan vara både en passiv och lönande inkomstkälla.

Allt man behöver göra är att installera WordPress(WP är en blogg platform) skaffa sig ett wordpress tema och börja skriva. På en blogg kan man tjäna pengar på olika sätt, tex att sälja sk affiliate produkter, reklamplats eller att skapa sina egna produkter om man hellre vill det.

Nu är inte bloggande kanske det enklaste sättet men en bra start kan vara att läsa några tipps om bloggandet här.

Att starta en blogg på WordPress hemsida är dessutom helt gratis, här kan du enkelt skapa din egen blogg med få musklick. Länk till svenska wordpress.

Här kan ni snabbt se på en video av Patrik Berggren om just hur du kan tjäna lite pengar på annonser

5. Sälj på Blocket, Tradera och E-bay

Sälj dina gamla saker på köp och säljsajter. Det är inte 100% passivt men men det är ett bra sätt att tjäna pengar på alla saker som bara ligger och tar plats. Man blir ofta överraskad av hur mycket man kan få ihop på gamla prylar och du kan sätta igång redan idag.

Tips: På Alibaba.com säljs hundratusentals produkter där man kan köpa och sedan sälja vidare på Tradera eller blocket, testa, du har ju inget att förlora.

Läs om Traderas tre enkla steg här.

6. Spela poker

Om du är bra på att spela poker så är det här ett roligt (måhända inte så passivt) men bra sätt att tjäna pengar. Det kanske tar lite tid men det handlar om skicklighet så ju mer du spelar desto bättre blir du.

Ta pokerlektioner, öva och börja tjäna pengar! På Poker.SE kan du lära dig poker om du vill, helt gratis.

7. Skapa en Nischad sajt.

Att starta en site i en speciell nisch med affiliate inkomst kan vara ett bra sätt att generera intäkter. Den kan antingen vara i bloggform eller en egen webbsida som tex säljer produkter i just denna nisch. Se till att du undersöker vad andra söker på, lättast är att starta det sk Adsense sida, där dina besökare klickar på annonser från Google på din sajt. Man skapar helt enkelt ett konto på Google och kör direkt, det är dessutom kostnadsfritt. Här kan du lära dig en hel del om affiliate marknadsföring.

8. Mina (Gräva) Bitcoin

Det blir svårare och svårare att göra men köp upp en bitcoin gruva och börja med mining, Med tanke på att ett bitcoin ligger på ca 5500 SEK i skrivande stund så är det så passivt det kan bli. Här är en kort briefing på hur man snabbast kommer igån.

9. Bli en Youtuber

Allt som krävs är ett videoklipp som blir superviralt. Lyckas man med det så kan man börja tjäna pengar på AdSense plattform (man får betalt när en annons visas på ditt Youtube klipp) Men även om man har en liten youtubekanal så kan man tjäna pengar om man postar videor ganska ofta.

Det kanske till och med kan vara en bra språngbräda till att komma vidare till reklam och sedan andra tv uppdrag. Det finns ju exempel på en del stora kändisar som började på Youtube. Justin Bieber är en av de som startade på Youtube!

Men även om du inte blir någon superstjärna som tjänar miljoner så kan du fortfarande få till en bra nivå på ditt youtubekändisskap.

Ge aldrig upp dina drömmar

Summan av kardemumman är ju att ingenting är 100% gratis. Du måste ju ha någon form av värde i det du gör. Att du har en talang eller en kunskap som kan hjälpa tillräckligt med folk för att bli ännu större och hjälpa ännu flera samtidigt som du tjänar pengar på det.

I vilket fall som helst så finns det många småjobb man kan ha vid sidan för att tjäna lite extra pengar och är det dessutom något man gillar att göra så är det en bra bonus!

[dis]

 

Share:
John Adams

John Adams

9 comments

 1. Väldigt shysst med kort informativ fakta hur man kan tjäna pengar.

  Jobbar själv som affiiate via ett företag via Network marketing. Riktigt kul!
  Ett bra network- marketing arbete kan ge mycket.

  Vänlig hälsning!

 2. En del intressanta tips, även om tipset om poker kanske inte passar alla 🙂

  Vad är din syn på Adsense? Går det fortfarande tjäna pengar och är det då väldigt nichade sajter som gäller? – och finns det bra alternativ till adsense?

 3. Skitsmart med en lista över passiva inkomster där de flesta kräver en konstant insats (konsult, poker, bloggare, youtuber, sälja på blocket).
  Hade det inte varit mer ärligt att kalla listan: 4 sätt att skaffa en passiv inkomst (men vi berättar inte hur du ska gå tillväga).

 4. Intressant men i stort sett ingen av dessa är ju passiva?

Kommentera