Bulldog Media Group

Bulldog Media Group – Lirare eller okunskap?

Nu när det närmar sig juletider blomstrar verkligen handeln. Inte minst e-handeln då allt fler väljer att köpa sina julklappar online. Ett gyllene läge alltså att som e-handlare göra lite extra reklam för sig för att både nya och gamla kunder ska komma till butiken och hitta produkter de kan lägga under granen.

Så resonerade i alla fall jag när jag blev uppringd av företaget Bulldog Media Group för ett tag sedan. De ville sälja en annons på GT Expressen och hade ett färdigt förslag som skulle passa bra för de produkter jag säljer.

Vi förhandlade lite om pris och detaljer och det slutade med att vi tecknade ett avtal med mediaföretaget. Vi skulle få synas på kvp.se för x antal kronor och då skulle vår annons få ligga där ca en vecka. Som du säkert redan anar var det snarare xxx antal kronor för att annonsen var inte billig. Men det skulle visa sig att detta skulle bli än betydligt dyrare historia.

En faktura kom snabbt och vi betalade den, vi skickade in material för annonsen och bannern. En banner som företaget skapat och godkände ska här också tilläggas. Jag har full förståelse för att de behöver granska materialet i förväg eftersom det finns både lagliga och etiska regler att följa inom mediabranschen. Men som sagt – de godkände annonserna och vi förväntar oss då att få se annonserna uppe. Men de lyste med sin frånvaro.

Två dagar efter att de skulle varit publicerade väljer vi att kontakta Bulldog för att fråga vad som är fel. Vi får då som svar via mail att vi betalat till fel företag. Vi hade betalat till Bulldog Media Group vilket alltså var det företag som varit i kontakt med oss. Det kändes ju logiskt men uppenbarligen skulle vi förstått att vi skulle betalat till GT Expressen.

Mejl från bulldog media

De säger då att pengarna kommer att betalas tillbaka och att vi ska betala till rätt företag. Detta då på en ny faktura från GT Expressen. Om nu Bulldog Group har så bra relation till Expressen så borde de kunnat intyga att pengarna varit inbetalda och att därmed annonserna kunnat visas på utsatt datum. Men istället så låter man helt enkelt bli att visa annonserna och vill att pengarna ska gå några steg fram och tillbaka innan de gör något mer.

Vi tycker det är ett märkligt förfarande och ifrågasätter detta. Detta framförallt eftersom marknadsföring handlar så mycket om att visa rätt information i rätt tillfälle. Redan nu var ju hela marknadsföringen förskjuten.

Inte nog med det, jag får ett mejl till som tyder på att det är inget fel på annonsen utan betalningen hade ställt till det??!!

BULLDOG MEDIA GROUP AB

Uppenbarligen tyckte de inte om detta (eller hur ska jag tolka det) för en representant från företaget ringer upp oss och säger att annonserna inte går att publicera. Detta eftersom GT Expressen inte godkänner dem. Det här får vi alltså veta två dagar efter att annonserna skulle varit uppe.

Självklart får alla tidningar själva välja vad de vill göra reklam för men då ska detta även förmedlas vid annonsförsäljningen. Bulldog Media Group godkände annonsen vilket borde vara tillräckligt. Är man återförsäljare åt ett företag så bör man vara insatt i vilka regler som gäller. Men okej, de kan ju göra misstag. Men i sådant fall borde ju de vetat redan när de skickat annonserna till GT Expressen att de inte skulle bli publicerade. Men inte ett ljud från dem då heller.

Det är vi som ska upptäcka att annonsen inte är uppe. Det är vi som ska kontakta företaget för att säga att vi betalat för något vi inte fått. Det är vi som ska få tillbaka pengarna och betala en ny faktura. För att sedan få veta att hela kampanjen läggs ner.

Och där sitter vi med ett extra stort lager som förväntades ta slut under julveckorna. Pengarna för annonserna får vi tillbaka men lagerkostnader är också kostnader.

Det enda sättet att vara säker på sin sak är alltså att avvakta till att annonserna verkligen placerats upp. Sedan köpa in lager. Men den ekvationen blir svår att räkna ut.

PS: Bra beslut Simon när du valde att inte anlita företaget. Även om du gjorde det på helt andra grunder.

PPS: Original titel och metabeskrivning på denna texte ändrades 201412-30 efter ett samtal jag fick från Bulldog Media group. Texten i inlägget har jag inte ändrat på.

Share:
John Adams

John Adams